10 cărți în care să investești de Black Friday

10 cărți pe care să le citești

Nu mă consider un cititor înrăit, dar mă consider un om care vrea să invețe cât mai multe lucruri. Și mai mult decât atât, sunt o persoană care vrea să îi molipsească și pe alții cu această dorință de a se educa.

De aceea, mi-am propus ca astăzi să te conving să pui măcar 3 cărți din cele 10 prezentate de mine pe lista ta. Am inclus pe această listă cărți de educație financiară, devoltare personală și chiar și business.

Ești gata să notezi, da? Hai să vedem cele 10 cărți pe care să le citești (după părerea mea).

1. Sapiens – scurtă istorie a omenirii de Yuval Noah Harari

Deși are subiectul central este studiul istoriei, Sapiens este o carte ce te ancorează în realitate. Te ajută să arunci un ochi în istorie și să înțelegi de ce s-au întâmplat anumite evenimente.

Gândește-te la această carte ca la o excursie. Călătorești în lumea vânătorilor-culegători, ajungi la imperii și apoi mergi către viitor la viața bionică.

Recunosc, limbajul e destul de complex, motiv pentru care nu se citește atât de ușor, însă merită fiecare pagină. Aș spune că e genul de carte pe care e musai să o citești dacă trăiești în secolul XXI.

Am citit și următoarele volume, Homo Deus și 21 lecții pentru secolul XXI, însă prima, Sapiens mi s-a părut cea mai bună.

O găsești aici.

2. Creierul – povestea noastră de David Eagleman

Recunosc, asta e una dintre cărțile ce se află în topul meu ca nivel de fascinație. Iar prin asta mă refer la faptul că am exclamat de mai multe ori pe parcursul ei „wow, câte face creierul nostru.”

Pe lângă faptul că e scrisă foarte bine, are și multe ilustrații care te vor ajuta să înțelegi exact cum funcționează acest organ miraculos.

Îmi amintesc că se povestea la un moment dat despre o persoană ce era oarbă din naștere. Pe la vreo 20-30 de ani s-a operat și a reușit să vadă. Însă toată lumina l-a obosit îngrozitor. A avut nevoie de câteva săptămâni bune pentru a se obișnui cu ideea de a vedea.

Sunt multe astfel de cazuri prezentate. Majoritatea dintre ele te șochează. Cu siguranță cartea asta merită atenția ta.

O găsești aici.

3. Irațional în mod previzibil de Dan Ariely

Dacă mă urmărești de ceva timp, cartea asta nu o să ți se mai pară o surpriză. Am promovat-o atât de mult încât sunt aproape sigură că o ai pe listă.

Dar pentru a fi 100% sigură hai să îți spun câteva lucruri. Este o carte de economie comportamentala. Asta înseamnă că analizează deciziile noastre atunci când în preajmă sunt banii.

Deși suntem considerați niște ființe raționale, atunci când vine vorba despre bani, ne transformăm.

Îți recomand această carte dacă vrei să afli când ești manipulat de bani în viața de zi cu zi. Ăsta nu e întotdeauna un lucru rău, însă e bine să fim conștienți de această manipulare.

O găsești aici.

4. Idei cu lipici de Chip Heath și Dan Heath

Recunosc că m-am încruntat puțin atunci când am văzut că are 3.95 scorul pe Goodreads. Eu i-aș fi dat 5 steluțe și felicitări (ceea ce am și făcut fie vorba dintre noi).

Aș cataloga Idei cu lipici o carte de business și nu, numai. Este o carte dedicată spunerii de povești reușite. Știi tu, genul acela de povești care te fac să fii super atent.

Dacă lucrezi în zona de marketing sau ești pasionat de marketing, îmi vei mulțumi pentru cartea asta.

Am citit-o de două ori și cred că aș mai avea niște idei de furat și la a treia citire. Merită!

O găsești aici.

5. Esențialismul de Greg McKeown

Știi momentul acela când ai senzația că tu le poți face pe toate? Poți duce la bun-sfârșit 10 proiecte, poți ajuta pe toată lumea, poți avea energie nelimitată. Știi ceva? Nu poți.

Din păcate, unii dintre noi conștientizăm aceste lucruri când e prea târziu.

Cartea asta îți vine în ajutor și îți dă o putere magică: prioritizarea. Îți aprinde niște beculețe și te învață cum să fii mai eficient, dar și cum să te pui pe tine pe primul loc. Și nu, dacă faci lucrurile cum trebuie, asta nu înseamnă că ești egoist.

Mi-a plăcut mult, mai ales că am citit-o într-o perioadă în care aveam nevoie de un astfel de „bobârnac”.

O găsești aici.

6. Liderul generos de Bob Burg și John David Mann

Ai plâns vreodată la o carte de leadership? Eu, da!

Recunosc, titlul cărții nu e cel mai fericit și nu prea te convinge să o citești, însă conținutul merită.

Liderul generos are forma unei povești în care un manager dorește să convingă o companie să fuzioneze. Însă lucrurile nu sunt atât de simple. Pentru cei din companie, businessul reprezintă o familie.

O să ai foarte multe lucruri de învățat pe parcursul ei, iar finalul o să te surprindă.

O găsești aici.

7. O educație emoțională de Alain Botton

Educația emoțională a acea materie pe care nu am studiat-o în școală, însă cu toții ne-am fi dorit să o fi făcut-o. Mulți dintre noi am devenit adulți și nu știm ce ne spune sufletul.

Cartea asta îți va oferi multă claritate în privința emoțiilor tale. Abordează o mulțime de teme, toate menite să te ajute să ai relații mai bune cu ceilalți și cu tine însuți.

Mi-a plăcut mult și de aceea, am scris un articol special doar pentru această carte. Mă bate gândul să fac un articol pentru fiecare carte din această listă de 10 cărți pe care să le citești.

O găsești aici.

8. Schimbă conversația de Dana Caspersen

Sunt unele momente în care e foarte ușor să intri într-un conflict. Cu toate astea, e destul de dificil să ieși dintr-unul.

Această carte ne vine în ajutor și ne învață să comunicăm. Poate că dacă am știi să interpretăm semnalele celor din jur, ne-ar fi mult mai ușor să aplanăm un conflict sau poate nici nu s-ar mai declanșa unul.

Recunosc, din punctul de vedere al graficii e cartea ce m-a impresionat cel mai tare. Dacă ți-o vei comanda vei vedea de ce.

O găsești aici.

9. Toți marketerii spun povești de Seth Godin

O carte de marketing prin care vei învăța să captezi și să menții atenția oamenilor. Și nu, nu este despre a-i minți pe oameni.

Este despre a le spune adevărul, însă un adevăr împachetat frumos. Așa ca un cadou. Prezintă o mulțime de situații din care să înveți și din care să te inspiri.

Una dintre cele mai importante lecții pe care am învățat-o din această carte e că întotdeauna clientul este pe primul loc. Nu produsul sau serviciul tău, ci clientul.

O găsești aici.

10. De la 0 la 1 de Peter Thiel

O carte de business conturată în jurul unei idei esențiale: primul pas e și cel mai greu. Iar acest lucru se aplică în orice domeniu.

Și pentru a trece de la nivelul 0 la nivelul 1, ai nevoie să înțelegi exact cum funcționează un business, dar și ce mecanisme să folosești.

Da, este o carte ce folosește destul de mulți termeni economici, însă se parcurge destul de ușor.

Dacă ai un busness la început de drum sau iei în considerare să îți deschizi unul, cu siguranță cartea asta este pentru tine.

O găsești aici.

Un gând de final și o rugăminte…

Am trecut destul de rapid prin aceste 10 cărți pe care să le citești. Cu siguranță, lista ar fi putut continua însă mi-am dorit ca prin acest articol să îți stârnesc puțin pofta de citit.

Sper că am făcut-o și că te-am convins să pui câteva pe listă.

Totodată, ți-aș fi recunoscătoare ca atunci când dai comandă să o faci de pe linkul indicat de mine. În felul acesta mă motivezi să continui să scriu pe blog, dar îmi faci și cinste cu o cafea.

Spor la citit și zi cu zâmbete îți doresc!

Cu drag,
Mădă

idei de cadou pentru 8 martie
Povestiri cu zâmbet

Idei de cadou pentru 8 Martie

„Idei de cadou pentru 8 martie” – pun pariu că aceste cuvinte o să fie în topul căutărilor pe Google în scurt timp. Nu știu …

cărți pe care ți le recomand în 2022
Ce-am mai citit

Cărți pe care ți le recomand în 2022

Ce recomandări de cărți pentru 2022 ai? Am primit întrebarea asta de foarte, foarte multe ori în ultima perioadă. Și asta nu poate decât să …

Sunt Mădălina și zâmbesc mult. Îți ofer educație și te ajut să îți găsești inspirația în mediul online.

Social media

Categorii