Cărți pe care ți le recomand în 2022

cărți pe care ți le recomand în 2022

Ce recomandări de cărți pentru 2022 ai? Am primit întrebarea asta de foarte, foarte multe ori în ultima perioadă. Și asta nu poate decât să îmi aducă zâmbete. Mă bucură faptul că sunt persoane care au încredere în mine în ceea ce privește recomandările de cărți.

Am citit 30 de cărți în 2021

Am încheiat anul 2021 cu 30 de cărți citite. Poate ți se par puține, poate ți se par multe sau poate că ești acea persoană care gândește „numărul nu contează, ci informația pe care o acumulezi”.

Ei bine, pentru mine numărul acesta contează. Și înseamnă ceva.

Înseamnă că timp de (aproape) 365 de zile am reușit să mă țin de obiceiul de a citi 30 de minute în fiecare zi. Ideea? Treaba aia cu pașii mici făcuți zilnic chiar funcționează.

Revenind la recomandări de cărți pentru 2022, m-am gândit să fac 3 liste, în funcție de domeniu. Cred că te ajută mai mult așa.

Cărți de business pe care ți le recomand

 1. Liderul Generos – promit că o să merite. E o carte de leadership atipică și super emoționantă.
 2. Simplifică – oamenii au nevoie de lucruri cât mai simple. Cu cât le dai mai multe variante cu atât scad șansele de a alege ceva.
 3. De la 0 la 1 – cel mai dificil pas e primul pas. Dacă reușești să faci primul pas în business-ul tău, următorii vin mai ușor.
 4. Îmbrățișează-ți clienții – tehnici concrete prin care le poți aduce zâmbete clienților tăi.

Cărți de relaxare (beletristică)

 1. Acolo unde cântă racii – am fost fascinată de poveste, de felul cum e spusă și de final. Merită, cu siguranță.
 2. Povestea mea de Michelle Obama – o autobibliografie din care ai foarte, foarte multe de învățat. Știu că primele 80 de pagini sunt puțin cam plictisitoare, însă următoarele te vor fascina.
 3. Biblioteca de la miezul nopții – o carte mai mult pentru adolescenți, însă mie mi-a plăcut mult ideea. E ușor de citit, super relaxantă.
 4. Spionaj la mânăstire – un thriller bunicel care m-a ținut în suspans pe tot parcursul cărții.
 5. Cei rămași și cei plecați – o lectură ușoară, dar care te lasă cu un gol în stomac la final. Dacă ai mai citit Parinoush Saniee, știi cam cât de emoționante sunt cărțile ei.

Cărți pentru dezvoltarea ta

 1. Puterea obișnuinței – din cartea asta am înțeles din ce sunt formate obiceiurile noastre și cum pot fi ele modificate. Are multe studii de caz, deci cu siguranță ai ce învăța.
 2. O educație emoțională – nu aș fi crezut că sunt atât de multe lucruri pe care nu le știu despre emoțiile mele. Abordează foarte multe aspecte ce au legătură directă cu viața ta. Am scris și un articol separat pentru cartea asta. Așa mult mi-a plăcut.
 3. Dolari și rațiune – suntem influențați de bani, iar cartea asta îți arată în mod concret când se întâmplă asta.
 4. Rănile sufletului – fiecare dintre noi are o rană și din cauza (sau datorită) ei se comportă într-un anumit fel. E o carte din care ai multe de învățat și de procesat. Cu siguranță o voi reciti.

Am pus în aceste liste cărțile top pentru mine, cărți care au primit nota maximă (sau aproape de maxim). Mai sunt și altele care mi-au atras atenția, însă nu se încadrează la categoria recomandabile.

Dacă decizi să ții cont de vreuna dintre recomandările mele m-aș bucura tare mult să comanzi de pe aceste linkuri: bookzone, Litera, Elefant. Asta înseamnă că îmi faci cinste cu o cafea și mă motivezi să continui să scriu pe blog.

Îți urez spor la citit, iar anul 2022 să contribuie la atingerea tuturor obiectivelor tale!

Te îmbrățișez,
Mădă

idei de cadou pentru 8 martie
Povestiri cu zâmbet

Idei de cadou pentru 8 Martie

„Idei de cadou pentru 8 martie” – pun pariu că aceste cuvinte o să fie în topul căutărilor pe Google în scurt timp. Nu știu …

cărți pe care ți le recomand în 2022
Ce-am mai citit

Cărți pe care ți le recomand în 2022

Ce recomandări de cărți pentru 2022 ai? Am primit întrebarea asta de foarte, foarte multe ori în ultima perioadă. Și asta nu poate decât să …

Sunt Mădălina și zâmbesc mult. Îți ofer educație și te ajut să îți găsești inspirația în mediul online.

Social media

Categorii